Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını mâni olmak midein tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye nedeni arazi kaybına esas vermemesi ve daha az maliyetle meselein tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Yangın yahut müstacel perese vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu boyut çalma vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike çabucak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak dokumada olmalıdır.

Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en pıtrak mukabillaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere suret harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çtuzakışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması ammaçlanır.

Buraya kadar anlatmaya çdüzenıştığımız yangın merdivenlerinin elan uygulayım detaylarını binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Mono blok gövde yapısı branş sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin muhtevainden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine bandajlanması ile esenlanmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven Yangın Merdiveni Kapısı bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu doğrultuda devlet bile özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.

Binaların strüktürsına oranlı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *